Települési hírek

Mosonmagyaróvár – A természet iskoláját járják

A környezet szeretete mellett munkára is nevelik a mosonmagyaróvári Hildegard Óvoda apróságait. Az intézmény a napokban országos elismerést vehetett át  ,,A legszebb konyhakertek” című versenyben.

A mosonmagyaróvári Hildegard Óvoda még tavasszal nevezett be a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű versenybe. A gyerekekkel művelt bio- és gyógynövénykertjüket kétszer – júliusban és augusztusban – tekintették meg a zsűri tagjai. Az értékelést követően a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre civil szervezet hagyományos termény- és virágkiállításának megnyitóján adták át az egyházi fenntartású óvodának a közösségi kert kategóriában az első helyezést. Az intézmény kertjét pedig felterjesztették az országos megmérettetésre is. Itt szintén sikeresen szerepeltek, és országos elismerésben részesültek.  Oklevelet és kisplasztikát vehettek át  munkájukért a napokban Budapesten.

– Az óvoda minden csoportja egy kis biokertben nevel növényeket. Fontos számunkra tehát a környezeti nevelés, mely által gyermekeinket nem csak a természet szeretetére, hanem a munkára is neveljük, játékos formában. A kert a természet iskolája – vélekedik Fehér Lászlóné óvodavezető.  Hozzátette: a gyermekek a kertészkedés mellett befőttet is készítenek a terményekből, gyógynövényeket is szárítanak.

 

 

Forrás:https://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovar-es-kornyeke/a-termeszet-iskolajat-jarjak-4701154/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük