Települési hírek

Solt – Kihirdették „A legszebb konyhakertek” verseny díjazottjait

A Természetesen Egyesület Solt Város Önkormányzatával közösen meghirdette, az előző évekhez hasonlóan, a Legszebb konyhakertek versenyt. A díjakat városi ünnepség keretében Németh István polgármester adta át.

A Természetesen Egyesület elnöke, Szondi Miklós kifejtette, hogy egyesületük már hat éve csatlakozott a Magyar Örökség díjas országos programhoz, amely Karcagról indult.

Több kategóriában is meghirdették a versenyt, de itt, Solton főleg a közepes méretű, vegyes kiskertek jellemzőek.

Úgy látja, hogy a Legszebb konyhakert verseny lehetőséget ad a tapasztalatcserére és arra is, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat nem vész el, az idősebb generációknak lehetőségük van továbbadni ismereteiket a fiatalabbaknak.

Ebben az évben a benevezettek közül az első helyezést Khoór Krisztina kapta, aki kétszáz négyzetméteres kertjében hagyományos termelési módokat követ a nagymama tanácsai alapján.

Teljesen vegyszermentesen termel. Saját fóliaházában palántákat is nevelt, amelyeket aztán kiültetett a veteményesbe. Kertjében növénytársításokat is használ a siker érdekében. A kertészkedésbe három gyermeke is aktívan besegít.

Kiss Józsefné kapta a második helyet, aki már évtizedek óta kertészkedik kitartó szorgalommal, a terményeit a helyi termelői piacon is árulja.

Harmadik lett Fazekas Lászlóné, akinek kertjében együtt pompáznak a virágok és a zöldségek. Jól gondozott kertjében nemcsak a virágok szépségében lehet gyönyörködni, hanem mindig található valamilyen friss termény is a családnak.

 

Forrás:https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kihirdettek-a-legszebb-konyhakertek-verseny-dijazottjait-4247687/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük