Települési hírek

Csongrád – Díjazták a legszebb kerteket, a különdíjas malacot kapott

Négy kategóriában keresték a legszebb konyhakerteket Csongrádon. A különdíjas egy malacot kapott.
Idén is csatlakozott Csongrád az országos Magyarország legszebb konyhakertje című pályázathoz, aminek a célja, hogy mindenki megmutathassa, milyen szép zöldségeket, gyümölcsöket lehet termeszteni a ház körül.
A versenyt szervező Máté Attila elmondta, idén csaknem ötvenen mutatták meg a kertjüket. – Ez a verseny illik a város életébe, Csongrádon sokan foglalkoznak zöldség- vagy gyümölcstermesztéssel. Becsülendő, hogy ennyien művelnek még kertet. Egy ilyen pályázat során nem is a helyezés számít igazán, akár mindegyik nevező lehetett volna első díjas – mondta el a képviselő, aki kiemelte a Csongrádi Kertbarát Klub munkáját, a társaság évről évre remek kertekkel vesz részt a versenyen.

Négy kategóriában hirdettek eredményt, idén is sok szép és gondozott kerttel neveztek a gazdák, így nehéz volt választani közülük.

Balkon kategóriában Herbert Jenőné nyert, zöldségeskertek között Forgó Albert és neje kertje lett a legszebb, Vargha Andrásnéé a gyümölcsösök között bizonyult a legjobbnak, vegyes kategóriában pedig Franczek József és neje kertje végzett az első helyen.

 

Máté Attila különdíjként minden évben felajánl egy választási malacot egy kerttulajdonosnak, ezt idén Sarusi Kis Mihály kapta. (A fényképen a 2017. évi különdíj látható.)

 

Forrás:http://www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/dijaztak_a_legszebb_kerteket/2575162/; http://friss-hirek.hu/friss-hirek/dijaztak-a-legszebb-kerteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük