Települési hírek

Debrecen – Születésnapot ünnepelt a Vénkerti Közösségi Kert

A kert nemrég a “legszebb konyhakertek” országos versenyében is részt vett.

Fennállásának első születésnapját ünnepelte tegnap a Vénkerti Közösségi Kert– erről Barcsa Lajos alpolgármester számolt be közösségi oldalán.

Az alpolgármester kiemelte:

a kert az elmúlt időszakban a számos növényi termés mellett egyéb eredményeket is produkált. Ilyen például, hogy múlt héten a “Magyarország legszebb konyhakertjei” díjkiosztón országos jelöltként lehetett jelen Debrecenből a kert képviselete.

A közösségi kert a pandémia első hulláma után nyitotta meg kapuit, a Sinai Miklós utcai parkban, 527 négyzetméteren. 28 parcellára osztották fel a területet a kertészkedni vágyók között, akik mindegyike kulcsot is kapott a közösségi térhez, hogy szabadidejükben kötetlenül hódolhassanak a növénytermesztésnek.

Debreceni jelölt is várja a voksokat a legszebb konyhakertek versenyében

Bárki kertészkedhet a panelek által övezett városi kiskertben, aki elmúlt 14 éves, megfizeti az éves, egyszeri 4.000 forintos használati díjat és vállalja, hogy rendben tartja a rá kiosztott részt. A jelentkezéskor természetesen a helyiek előnyt élveztek.

A kert nagy sikernek örvend, a kialakított ágyások– vagyis parcellák- szinte mindegyike használatban van, a közösségi tér egésze pedig folyamatosan gondozott.

Barcsa Lajos szerint azonban a fenti eredmények mellett más hatása is van a zöld helyszínnek.

a legnagyobb eredmény a kert közösségépítő hatása, mely egyértelműen érezhető a Vénkertben és környékén.

 

Forrás:https://hajdupress.hu/cikk/szuletesnapot-unnepelt-a-venkerti-kozossegi-kert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük