Települési hírek

Karcag – A legszebb konyhakerteket jutalmazták Karcagon

Jászárokszállás után Karcagon is eredményt hirdettek a legszebb konyhakertek versenyén.
„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program karcagi eredményhirdető ünnepségét a Városháza előtti téren tartották. A kertbarátokat Szepesi Tibor polgármester köszöntötte és szólt elismeréssel a kertművelő programról.

Mint Sári Kovács Szilvia , „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség-díjas program ötletgazdája, programigazgató értékelésében elmondta, sokan kezdtek növényeket nevelni a balkonon, illetve ásták fel a kertjük egy részét, hogy zöldségtermesztéssel töltsék ki bezártságban töltött napjaikat.

Bár az időjárás nem volt kegyes, hiszen több hetes forróság és volt, amikor jégeső tarkította a nyarat, ennek ellenére 40 karcagi kertes nevezett az idei megmérettetésre.

Országosan több mint 200 település több ezer kertje és kertművelője versenyzett és közben termelte meg családjának a zöldséget, gyümölcsöt. A karcagi díjátadón most is sokan kaptak kertjükre első díjat és vannak, akiket országos elismerésre is felterjesztettek.

Forrás:https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legszebb-konyhakerteket-jutalmaztak-karcagon-3845483/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük