Települési hírek

Kunszentmiklós – XXIV. Szentmiklósi Napok „A legszebb konyhakertek” eredményhirdetés

Szeptember 7-9-e között rendezték meg a XXIV. Szentmiklósi Napokat Kunszentmiklóson, ahol a komoly hagyományokkal rendelkező esemény szervezői számos programmal örvendeztették meg az érdeklődőket, valamint idén is itt került megrendezésre az Országos Birkafőző Verseny, amely minden évben nagy sikert arat. 

Pénteken délben, az esemény nyitónapján Kunszentmiklós testvérvárosait képviselő delegációk fogadásával és ünnepélyes zászlófelvonással indult a programok sorozata. 17:00 órakor a templomi megnyitó keretein belül meghallgathatták Dr. Kolbe Ilona zongora és Dr. Lakatos János cselló előadását az érdeklődök.

18:00-tól Forgó Lóránt festőművész festményeit, illetve Tasnádi Szandra szobrászművész kiállítását csodálhatta meg, aki felkereste az eseményt. A napot a Csík Zenekar koncertje zárta a Varga Domokos Általános Művelődési Központ nagyszínpadán.

A pénteki ráhangolódás után szombaton felpörögtek az események. Mivel reggel nyolckor már a kisszínpadánál ágyúszó jelezte a második nap kezdetét és egy huszárbemutatóval el is kezdődtek a jobbnál jobb programok. Ezzel egy időben a birkafőző verseny indulói is „rajthoz álltak”, hogy immár 16. alkalommal mérjék össze tudásukat.

9:00 órától a folklór művészeteké volt a főszerep, a fellépők között a Szappanos Lukács Népdalkör és Ivanics László növendékei is megtisztelték az eseményt fellépésükkel. Őket követte 11 órától az X-Bár együttes, majd déltől a Fokos zenekar szolgáltatta a zenét az ebédhez.

15:00 órakor hirdették ki a XVI. Országos Birkafőző Verseny végeredményét, majd díjazták „A legszebb konyhakertek” verseny helyezettjeit is.

Kacor Feri 16:00 órakor kezdődő fellépésével a kisszínpad programjai lezárultak, de addigra a Nagyszínpadon már javában zajlottak az események. 14:00 órától egy közös zumba órán vehettek részt az érdeklődők egy ebéd utáni átmozgatás gyanánt.

15:00 órától a magyar könnyűzene ismert alakjai szórakoztatták a nagyérdeműt. A délután folyamán fellépett a Coda Nostra Big-Band, Szűcs Judit, Vastag Csaba, valamint Dj Gergő Laci is. 19:45-től megtörtént a kitüntetések és elismerések átadása, majd 20:00 órától Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjét hallgathatta meg, aki ellátogatott. Ezt követően tűzijátékkal, majd a Hé Zenekarral búcsúzott a szombati nap.

A két helyszínen túl, a város számtalan pontján találhattak  szórakozási lehetőséget az érdeklődők. Volt műfüves női labdarúgó torna a strandon, utánpótlás kosárlabda torna – Miklóssy János Emléktorna – a sportközpontban, valamint íjászatra is volt lehetőség a Kálvin téren.

Vasárnap reggel 9:00 órától a helyi református egyházközösség közös istentiszteletre, 9:30-tól a katolikus egyházközösség szintén szentmisére várt minden érdeklődőt, majd 11:00 órakor kunbaba állítással zárultak a hivatalos programok.

Forrás:http://alfoldiregiomagazin.hu/2018/09/xxiv-szentmiklosi-napok/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük