Települési hírek

Vámosszabadi – A nyárbúcsúztató falunap pillanatai képekben

2021. szeptember 3. első napunk a rockpéntek volt. A színpadon fellépett a KARMA, UNICUM FIRST, KÉTSZEMKÖZT, és a helyi TÖBBGENERÁCIÓ valamint a VÁNDOR együttes
Második napon a Nyárbúcsúztató Szombaton nap déli megnyitóval – polgármesteri köszöntővel indult, és finom  ebéd is készült a helyi civil szervezetek bográcsaiban.
Ebéd közben Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László fellépésével magyar nótát hallgathatott a közönség és Szórádi Árpád- a vámosszabadi dalkör vezetője- örökzöld dallamokkal várta a vendégeket.

A délután folyamán a helyi JUDO klub bemutatkozása, vámosszabadi gyermekek fellépésével történt, majd az  Up & Fly Frizbi bemutatóját láthattuk a focipályán, mellyel  szintén helyi fiatal sportolóknak nyújtottunk egyrészről lehetőséget, hogy megmutassák ügyességüket, másrészről  a közönség bevonásával kedvcsinálót is nyújtottunk ehhez a különleges  a csapatsporthoz. A közös játék közben  ajándékfrizbik is kiosztásra kerültek.

16 órától Magyarország Legszebb Kertje országos program helyi fordulójának eredményhirdetése következett a színpadon. Idén rekordszámú kertversenyző jelentkezett Vámosszabadin -sőt egy közösségi óvodai kerttel is készültünk -az immár 3 éve megrendezése kerülő versenyre. Egész évben is kerestük községünk legszebb konyhakertjeit, balkonjait! A kertszemlék a nyár folyamán lezajlottak. Kertprogramunk célja, hogy a vámosszabadi kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, az évszázadok során összegyűlt tudás tovább öröklődhessen a generációk között.

A díjkiosztó után helyi Szenior Örömtánc csoportunk táncosainak bemutatóját láthatták a színpadon. Ez a táncfajta nemcsak fizikai mozgás, hanem komoly agymunka is egyben, karbantartva a fizikai és szellemi egészséget egyaránt. A hetente ismétlődő táncóráknak komoly közösségépítő szerepe van, ez alkalmak év közben is találkozási pontot nyújtanak az idősebb és fiatalabb generációnak.

Az este folyamán gólyalábas vándormuzsikus érkezett, aki „A régi világ hangszereinek meséi” e címmel hagyományőrző előadással gazdagította a programot.
Ezután a  V-Tech koncertjét hallgathattuk  majd a  helyi  Bówly Roll együttes zárta az estét.

A nyárvégi rendezvényen magbörzével is vártuk a kertbarátokat, mellyel egy új, helyi-közösségi hagyományt szeretnénk indítani.

A színes programokon kívül légvárak, kürtőskalács, kézműves vásár, vattacukor és arcfestés valamint Mayer Niki  kerekítő-babasarokkal is várta kiérkező kicsiket és nagyokat.
Az Örömkő Lovarda jóvoltából a lovaglást is kipróbálhatták a gyerekek.
Ezúton is köszönjük minden támogatónak és közreműködőnek, hogy hozzájárultak a nap sikeréhez!

Támogatóink:

Vámosszabadi Polgárőr Egyesület
Alsószigetközi Földtulajdonosok Vadásztársasága
Vámosszabadi Községi Horgászegyesület
Czeiter Csaba
Örömkő Lovarda
Öreg Duna Üzletház
VillaVamus vendégház
NICI Judo
Up &Fly frizbi
Senior Örömtánc Zsuzsival
RockGolyó

Együttműködő parnereink:

A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei program
Első Magyar Kert Szövetkezet

Forrás:http://vamosszabadi.hu/17387/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük