Települési hírek

Dunaújváros – Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!

Országos díjat kapott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű, magyar örökség díjas programban a Móricz Zsigmond Általános Iskola iskolakertje. Az intézmény udvarán kialakított, a diákok környezettudatos nevelését segítő bázis a szakmai zsűri döntése alapján érdemesült az elismerésre – a díjátadót az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) keretében rendezték múlt szombaton. Ráadásul nemcsak ezt az elismerést – Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész bronz kisplasztikáját – hódította el a dunaújvárosi intézmény: a Móricz mintakertje a Magyarország legszebb iskolai konyhakertjének járó különdíjat is megkapta.

A kerti tevékenységeket az intézménytől kapott tájékoztató szerint Lászlóné Durecz Andrea koordinálja, akit két hetedik évfolyamos diákja, Tóth Abigél és Keresztes Bendegúz György kísért el a fővárosi díjátadóra – mindketten alapemberei annak a lelkes csapatnak, amely a kert öt évvel ezelőtti telepítése óta részt vesz a haszonnövények, valamint a bázison kialakított fűszerkert gondozásában.
A díjakat Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár, valamint a megméretés ötletgazdája és programigazgatója, Sári Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere adta át a HUNGEXPO területén rendezett szakmai seregszemlén.

(Címlap- és nyitókép: Sávolyi György; belső oldali fotó: Móricz iskola)

 

 

Forrás:https://dunaujvaros.com/hirek/202110/orszagos_versenyen_aratott_diadalt_a_moricz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük