Települési hírek

Tárnok – A LEGSZEBB KONYHAKERTEK TÁRNOKON

Idén második alkalommal szervezi meg az ARANYALMA Lélekmentor Egyesület „A legszebb konyhakertek” elnevezésű, országos kertverseny tárnoki fordulóját. A program célja nem is annyira a versengés, sokkal inkább az, hogy felhívjuk a figyelmet a konyhakert szépségeire és népszerűsítsük a kertészkedést.

Ami szüleink, nagyszüleink idejében még természetes volt – az önellátás – a mi generációnk számára sokszor nagyon távolinak tűnik. „Munka mellett nincs időm ilyesmire!” „Minek bajlódjak a kerttel, ha a boltban is megvehetem?” Sok ellenérvet hallhatunk, pedig a saját termesztésű zöldség, gyümölcs óriási érték. Talán nem olyan nagy és szabályos a retek gumója, mint a boltban, az eper talán kisebb, a répa göcsörtösebb, de a belefektetett munka, az, hogy látjuk napról napra fejlődni a termést, a végén minden falatot megédesít.

Aki pedig már belevágott a konyhakerti kalandba, az június 15-ig még jelentkezhet „A legszebb konyhakertek” programba, ahol minden résztvevő garantáltan ajándékot kap munkája elismeréseképpen.

Jelentkezési lapok kérhetők és leadhatóak a Művelődési Házban és a Ligeti Falatkában. Ossza meg Ön is a kertészkedés örömeit!

A legszebb konyhakertek Tárnokon

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük