Települési hírek

Pécs – 2021 legszebb pécsi virágoskertjeit díjazták

Az ország legszebb konyhakertjeit és Pécs legszebb virágoskertjeit díjazták a napokban. A verseny nagy hagyományokkal rendelkezik, és máris várják az idei pályázatokat.
Az Európai Gondolatok Egyesületének (EGE) szervezésében már sokéves hagyományra visszatekintő versengésen a gazdák és hobbikertészek mérhetik össze tudásukat, és kertjeiket. A 2021-es verseny hivatalosan a mögöttünk hagyott hétvégén zárult le, méghozzá az EGE pécsi központjában, itt kapták meg díjaikat az idei győztesek. A Pécs legszebb virágoskertjét kereső vetélkedés védnöke volt Zag Gábor, Pécs alpolgármestere, tőle vehették át a kitüntetéseket a győztesek.

– A városvezetésnek az ilyen közösségteremtő kezdeményezéseket mindenképpen támogatnia kell – mondta el Zag Gábor. – Nagy örömmel láttam, hogy cél a több generációt is megmozgató együtt munkálkodás, a tudás átadása, és persze az egészséges versengés is.

Az EGE elnöke, Gaál Zoltánné hozzátette, hogy a hagyományt idén is folytatni fogják, már várják is a 2022-es nevezőket.

– Az Európai Gondolatok Egyesülete természetesen idén is megszervezi a „Magyarország legszebb konyhakertjei” versenyt, amely egyébként egy országos program – árulta el Gaál Zoltánné. – Pécs legszebb virágoskertjét is keresni fogjuk 2022-ben, ebben Pécs város vezetése is a partnerünk lesz. Ezzel a programmal az otthoni kertművelés fontosságára, környezetünk szépítésére szeretnénk felhívni a figyelmet.

Forrás:https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/2021-legszebb-pecsi-viragoskerteit-dijaztak/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük