Települési hírek

Jászárokszállás – Kertbarát kör eseményei

Június-július-augusztus hónapban folytattuk „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” mozgalomba benevezett helyi jelentkezők kertjeinek bejárását, zsűrizését, melyen
csoportunkból 3 személy vett részt.

A július 9-én megrendezett Árokszállási Nyár rendezvényen első alkalommal vettünk részt, mint virág- és dísznövény kiállítók. Nagy lelkesedéssel – bár kicsit tartva az új kihívásoktól és a sokrétű szervezéstől – vágtunk bele az új feladatba. Sokat jelentett a korábbi Flórások szakmai segítsége. A sok látogató láttán merjük remélni, hogy jól sikerült a bemutatónk. Ezúton köszönjük a segítséget a polgármesteri hivatalnak, a művelődési háznak, valamint azon magánszemélyeknek, akik termékeikkel, szakmai tanácsukkal segítették a kiállítás megvalósulását, és nem utolsó sorban annak a közel 30 fős, önkéntes kertbarátnak, akik 4 napon keresztül azon voltak, hogy sikeres legyen a kiállítás. Július 13-án szakmai kiránduláson vettünk részt Budakalászon. A NEAG-KP1-2022/4-000207 pályázat támogatásával meglátogat teinket bővíthettük. A kertbejárás alkalmával a gyógynövények gyakorlati felhasználását, termesztésének fortélyait is megismerhettük.
Saját kertjeikben nevelt gyógynövényeikből helyben készítenek egészségmegőrző szereket (cseppeket), melyek kaphatók az egész országban. Legközelebbi összejövetelünk szeptember 6-án, kedden 17 órakor lesz a Petőfi Művelődési Házban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük