Hatvan Város Önkormányzata idén is meghirdette a karcagi Első Magyar Kert Szövetkezettel közösen a „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei, valamint a „Tiszta, virágos Hatvanért” versenyeit.

Horváth Richárd polgármester a díjátadó ünnepségen elmondta, a város képe rendezett mert nagy gondot fordítanak arra, hogy szépek, virágosak legyenek a közterületek és a zöldfelületek a településen. Kiemelte, hogy ehhez hozzájárulnak a kertek, a társasházak tulajdonosai és az intézmények egyaránt. – Ezek a porták nem maguktól lesznek ilyenek. Mindig van, aki veszi a fáradságot, és gondozza, szépíti a portáját. Rengeteg munka van ebben, de ennek megvan a gyümölcse is – fogalmazott a polgármester.

Több kategóriában lehetett nevezni a „A legszebb konyhakertek” versenyére. Mini kert kategóriában Pálné Kovács Zsuzsanna, normál kert kategóriában Imre Jenőné, balkon kategóriában Horváth Mária, közösségi kert kategóriában a Hatvani Vörösmarty Téri Óvoda, nyerte el az első helyezést.  Zártkert kategóriában a legjobb értékelést pedig Mayer Zoltán kapta, aki egy 3000 nm2-es kertet művel. Úgy fogalmazott, az aszály az ő kertjét is érintette, de minden megterem benne, amire szükség van egy háznál. – Szőlő, alma, cseresznye, szilva, őszi- és sárgabarack. Zöldségfélék közül pedig paprika, paradicsom és tökfélék. Az esővízből csináltam egy csaprendszert, ezzel öntöztem nyáron – részletezte.

Átadták továbbá a „Tiszta, virágos Hatvanért” kitüntetéseket is. Lakóház kategóriában Melykó József Jenő, többlakásos lakóépület kategóriában a Pázsit utca 23-25., legvirágosabb erkély kategóriában Hegedűs Miklósné, legvirágosabb hatvani intézmény kategóriában pedig a Hatvani Varázskapu Óvoda bizonyult a legjobbnak. – Az óvodában a környezettudatos nevelés nagy hangsúlyt kap. A pedagógiai programunkban a környezet megszerettetése az egyik terület, ezért a gyerekeket is bevonjuk az óvoda udvarának szépítésébe. A tavaszi virágosításra még a szülőket is meghívjuk – mondta az intézményvezető.

A pályázat célja idén is az volt, hogy a lakosságot ösztönözzék a virágosításra, a zöldség-és gyümölcstermesztésre.

Hatvan Város Önkormányzat képviselő-testülete „A tiszta virágos Hatvanért” versenyben résztvevőket az alábbiak szerint díjazta:

Lakóház kategória:
I. helyezett: Melykó József Dezső
II. helyezett: Schlőgl Lászlóné
III. helyezett: Pisák Tibor Dezsőné

Többlakásos lakóépület kategória:
I. helyezett: Hatvan, Pázsit utca 23–25. számú társasház
II. helyezett: Hatvan, Gódor Kálmán utca 14.
III. helyezett: Hatvan, Grassalkovich 3/B számú társasház

Legvirágosabb erkély kategória:
I. helyezett: Hegedűs Miklósné
II. helyezett: Györkis Istvánné
III. helyezett: Pintér Istvánné

Legvirágosabb hatvani intézmény kategória:
I. helyezett: Hatvani Varázskapu Óvoda
II. helyezett: Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola
III. helyezett: Hatvani Százszorszép Óvoda

Hatvan Város Önkormányzat képviselő-testülete „A legszebb konyhakertek” helyi kertművelő versenyben résztvevőket az alábbiak szerint díjazta:

Mini kert kategória:
I. helyezett: Pálné Kovács Zsuzsanna
II. helyezett: Pikács Zoltán Frigyesné
III. helyezett: Csordás Erzsébet

Normál kert kategória:
I. helyezett: Imre Jenőné
II. helyezett: Túri Zsoltné
III. helyezett: Balog Sándorné

Balkon kategória:
I. helyezett: Horváth Mária

Zártkert kategória:
I. helyezett: Mayer Zoltán
II. helyezett: Jánka István és neje
III. helyezett: Fazekas Mihály és neje

Közösségi kert kategória:
I. helyezett: Hatvani Vörösmarty Téri Óvoda
II. helyezett: Hatvani Százszorszép Óvoda
III. helyezett: Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola