Települési hírek

Patak – Díjazták a patakiak háztáji kis gazdaságát

A palotási szüreti felvonulás keretében adta át a település önkormányzata a legszebb konyhakertek számára alapított országos verseny helyi kiírásának díjait.

Miközben a Kossuth utcán haladt a díszes menet az első állomás, a kápolna környéke felé, Fekete Tibor, a község polgármestere megemlítette, ezt a kiváló alkalmat használták fel arra, hogy a legszebb konyhakertek megtalálására kiírt országos pályázat helyi versenyében eredményt hirdessenek és átadják a megérdemelt jutalmakat. Megtudtuk, az önkormányzat másodszor csatlakozott a központi kezdeményezéshez, és ezt rendkívül jó ötletnek tartják, mert így tovább ösztönözhetik a helyi lakosságot, bátran műveljék meg saját, háztáji kis gazdaságukat, hiszen ezért akár még jutalom is járhat.

Amíg a népviseletes fiatalok a kijelölt helyszínen vígan táncoltak, mi betértünk a 77-es számhoz, ahol Fábián Lászlóné, a zöldségtermesztési kategória első helyezettje szívesen fogadott bennünket. Marika néni körbe is vezetett minket szépen gondozott kertjébe, ahol ugyan a vetemények egy része már régen a konyhába került, a gömbölyű szemű szőlőfürtöknek nem csak a látványukban gyönyörködhettünk, hanem meg is kóstoltuk a gyümölcsöket. Az idős asszony hozzátette, jó volt a nyári termés, bár idén burgonyát nem ültetett.

A vendéglátást követően tovább haladtunk a menettel: az érsekvadkerti kereszteződésben is megtekintettük a kicsik és nagyok látványos táncát, majd visszafordulva a Petőfi utcában haladtunk tovább. Itt találkoztunk Bánhidi Andrással, aki a vegyes kiskertek kategóriájának első helyéért járó díjat vehette át Fekete Tibor polgármestertől.

Kiemelt fotónkon: Fábián Lászlóné a legszebb zöldséges veteményes tulajdonosa Patakon

Forrás:https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/dijaztak-a-patakiak-haztaji-kis-gazdasagat-2369719/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük