Települési hírek

Jászárokszállás – Idén is kiválasztják a legszebb jászárokszállási konyhakerteket

A komposztálás is fontos szerepet kap az országos programban.

Az önkormányzat ebben az évben is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos programhoz. Célja a lelkes kertművelők munkájának elismerése, a lakosság ösztönzése arra, hogy konyhakertet alakítsanak ki és minél több zöldséget, gyümölcsöt, fűszer- és gyógynövényt megtermeljenek saját maguk számára. A program témája idén a komposztálás.

Fontos, hogy kertészek az elkészült komposztot a talajjavításon kívül talajtakarásra, a termőföld védelmére is használják.

Előny, ha többféle anyagból készítik a komposztot. Az eddigi elvárások, egyebek mellett a vegyszermentes művelés, csapadékvíz használat, madárbarát kert kialakítása és a régi módszerek alkalmazása továbbra is érvényben vannak.

Június 15-ig várják a konyhakerttel rendelkező magánszemélyek és közösségek jelentkezését a versenyre, melyre hét kategóriában lehet nevezni. A feltételekről bővebb információ a város honlapján olvasható. Jelentkezési lap a polgármesteri hivatalban kérhető. Az eredményhirdetés szeptember első felében lesz.

Forás:https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/05/iden-is-kivalasztjak-a-legszebb-jaszarokszallasi-konyhakerteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük