Települési hírek

Tardos – Iskola előtt még bulizott egyet Tardos apraja-nagyja +fotók

Az idén is nyárzáróval búcsúztatták a tardosi családok a nyarat. Már hetedik alkalommal rendezték meg a településen élők nagy örömére.

Gyönyörű, napos idő várta a tardosi nyárzáró résztvevőit. Az esemény fővédnöke a község polgármestere, Csabán Béla volt, míg a rendezői Sándor Imréné, a Tardosi Hétszínvirág Óvoda megbízott vezetője, valamint Csabán Tibor kulturális szervező voltak.

– A nyárzárót a Vörösmárvány Táncegyüttes gyermekcsoportja nyitotta meg kora délután. Természetesen volt ugráló, és légvár is, hiszen ezek nélkül ma már nincs apróságoknak szóló rendezvény. Mint a hasonló eseményeken általában, úgy itt is volt kézműves foglalkozás, melyet az óvónők tartottak. Győrfi Ilonka vállalta magára az arcfestést, a gyerekek sorban álltak a legkülönbözőbb kérésekkel, és váltak pillanatok alatt tigrissé, bohóccá, cicává vagy éppen hercegnővé. Szintén sokan várták ki a sorukat Dudó bohócnál, aki lufikat hajtogatott. De volt csillámtetoválás is – sorolta a főleg kisgyermekes családoknak szervezett programokat Csanán Tibor.

Mint azt a szervező elmondta, az önkormányzat és a Tatai Rendőrkapitányság között nagyon jó az együttműködés, és ráadásul a szervezőkkel is jó a személyes kapcsolatuk. Így a rendezvényről a zsaruk sem maradhattak ki.

– Az apróságok mellett a szülők is élvezték a különböző rendőrségi eszközök kipróbálását. Természetesen a gyerekek sem csak játszottak, hanem nézőként, vagy interaktív résztvevőként hozzájárultak a produkciók sikeréhez. Nagy sikere volt a Tardosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak, akik most is büszkén mutatták meg felszereléseiket és tűzoltó autójukat. Nagy érdeklődés mellett és kíváncsi tekintetek előtt zajlott a „Fifikus fizikus furfangok”, Mészáros Péter természettudományos, interaktív kísérleti bemutatója – folytatta a rengeteg színes programot a szervező.

Hozzátette: a rendezvényen kiosztották a „Dicséretes Tardosi Veteményes 2023” és a „Dicséretes Tardosi Porta 2023” díjakat. A Tardos Község Önkormányzata és a Tardosi Faluvédő Egyesület által meghirdetett versenyre beérkezett sok szép kert közül végül a zsűri idén Konecsnyi Ferencnét, a Nagy és a Végh családot díjazta, akiket egyben a „Legszebb konyhakertek” Országos Díjra is jelölt. Míg a szintén gyönyörű udvarok közül Fábiánné Csapucha Katalin, a Mike házaspár és Varga Mihályék munkáját jutalmazta.

Köszönet
Csabán Béla polgármester elmondta, hogy rengeteg önkéntes segítő járult hozzá a rendezvény sikeréhez. Nekik külön köszönet jár, hiszen mindenki a szabadidejében, önként, ingyen vállalta, hogy szórakoztassa a tardosi gyerekeket. Többek között az óvoda dolgozói gondoskodtak limonádéról, lebonyolításról, míg a Derűs Alkony Nyugdíjas klub tagjai, „Loksa mamák” százszámra sütötték a loksát és a palacsintát a közönségnek, előadóknak egyaránt. A szervezők szerint a nyárzáró kerti parti idén is elérte a célját.
– Jó volt látni a sok, vidám gyermekarcot, mosolygó szülőket. Ennél nincs jobb, pozitívabb visszajelzés egy szórakoztató program kapcsán – mondták a szervezők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük