Települési hírek

Dusnok – Szépkorú polgárait köszöntötte a dusnoki önkormányzat

Gálaműsorral, közös vacsorával köszöntötte szépkorú polgárait Dusnok Község Önkormányzata. Az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvény résztvevői teljes egészében megtöltötték a József Attila Művelődési Ház szépen megterített színháztermét.

– Az idősek napja fontos alkalom, amikor kifejezhetjük hálánkat és elismerésünket azoknak, akik hosszú évek során bölcsességüket, tapasztalatukat és szeretetüket osztották meg velünk. Az időskor nemcsak az élet tapasztalatának felhalmozása, az idős ember a közösségünk építésének és fenntartásának kulcsszereplője is. Az időseknek az is a feladatuk, hogy irányt mutassanak a fiatalabb generációknak, gyermekeiknek, unokáiknak; amit jó ha szeretettel, tapintattal, erőszakmentesen tesznek. Hiszen önök a múltunk hagyományait, tapasztalatait, értékeit őrzik és adják tovább, így segítve a jövő építését – mondta köszöntőjében Mindszenti István polgármester. A település vezetője hangsúlyozta: az időseknek joguk van a tiszteletre, a méltóságra és a gondoskodásra.

Fotó: Zsiga Ferenc

– Ma köszönetet mondunk minden idős embernek, akik sokat adtak a közösségünknek. Legyen ez alkalom arra is, hogy bizonyítsuk, számítunk rájuk, időt szentelünk nekik, hogy megoszthassák velünk örömeiket, tapasztalataikat és a gondjaikat egyaránt! Gondolunk a betegekre, akik most nem lehetnek itt, és akik közül többeknek súlyos kihívást jelent minden egyes nap.  Nem felejthetjük el, hogy az idősek olyan kincsek, akikről soha sem szabad elfelejtkeznünk. Köszöntsük őket, és tegyük meg mindazt, amit tehetünk azért, hogy hátralevő életük méltóságban és megelégedettségben teljen – hangsúlyozta többi között Mindszenti István.

A helyi kertművelőket is köszöntötték a műsor és a vacsora előtt

A beszéd elhangzása után Mindszenti István „A legszebb konyhakertek- Magyarország legszebb konyhakertjei” országos program helyi legjobb kertművelőinek járó okleveleket adta át. A dusnoki óvodások versben, dalban előadott műsora már csak azért is nagyon sok nyugdíjas arcára csalt mosolyt, mert saját unokáik köszöntötték őket, kölcsönösen meghatódva. Az egykori táncdalfesztiválok idején középkorú hölgyeket és urakat a Bajai Fiatalok Színháza ifjú művészei máig népszerű és fülbemászó dallamokkal szórakoztatták, bíztatva őket, hogy kapcsolódjanak be a jól ismert slágerek előadásába. A műsor után a finom a vacsora következett, amelyet a falu legjobb főzőmesterei készítettek. A jó hangulatú rendezvény végén valamennyi résztvevőnek apró ajándékokkal kedveskedett az önkormányzat.

Forrás:https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/10/szepkoru-polgarait-koszontotte-a-dusnoki-onkormanyzat;

https://www.kalohirek.hu/dusnok/mindszenti-istvan-az-idosek-olyan-kincsek-akikrol-soha-sem-szabad-elfelejtkeznunk-szepkoru-polgarait-unnepelte-dusnok;

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük