Települési hírek

Hatvan – Keresik Hatvan legvirágosabb portáit és legszebb konyhakertjeit

Már lehet jelentkezni a Tiszta, virágos Hatvanért és a Legszebb konyhakertek pályázatokra, az önkormányzat idén is meghirdette a környezetszépítő versenyeket. A megmérettetésekre több kategóriában nevezhetnek magánszemélyek és intézmények egyaránt.

Hatvanban nemcsak arra figyelnek, hogy a közterületek, zöldfelületek rendezettek legyenek, igyekeznek a hatvaniakat is arra ösztönözni, hogy szépítsék saját portáikat. Így az önkormányzat például rendszeresen szervez muskátliosztást, és minden évben meghirdetik a környezetszépítő versenyeket is. Jelenleg két ilyen megmérettetésre lehet jelentkezni. A Tiszta, virágos Hatvanért pályázatra idén is több kategóriában lehet nevezni, így díjazzák a lakóházat, a többlakásos lakóépületet, a legvirágosabb erkélyt és a legvirágosabb hatvani intézményt.

A Magyar Örökség díjas országos programhoz idén is csatlakozott Hatvan, így most is keresik a legszebb konyhakerteket. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a kertművelés hagyományainak őrzésére, továbbá, hogy ösztönözzék a lakosságot, hogy minél többen termesszék maguknak az élelmet. Az idei év témája a növényi sokféleség, így a szakmai zsűri figyelembe veszi majd, hány féle zöldség, gyümölcs, fűszer- és gyógynövény található a portán. Pontozzák egyebek mellett azt is, hogy a megművelt terület milyen esztétikusan, ötletesen van kialakítva, mennyire gondozott. Ennél a versenynél is több kategóriában lehet indulni.

A Tiszta, virágos Hatvanért, és a Legszebb konyhakertek pályázatainak kiírása, illetve a jelentkezési lapok elérhetőek a hatvan.hu weboldalon, vagy igényelhetőek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Mindkét verseny nevezési határideje május 15.

 

 

Forrás:https://hatvanihirlap.hu/keresik-hatvan-legviragosabb-portait-es-legszebb-konyhakertjeit/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük