Települési hírek

Pusztaszabolcs – Idén is versenybe szállnak Pusztaszabolcs legszebb konyhakertjei

Az országos kezdeményezéshez csatlakozva Pusztaszabolcs önkormányzata idén is meghirdette A legszebb konyhakertek programot, melyre várják minden konyhakerttel rendelkező, kertművelő egyén és közösség jelentkezését.

A Karcagról indult országos „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz csatlakozva Pusztaszabolcs önkormányzata is meghirdette A legszebb konyhakertek versenyt.

A kezdeményezés célja elismerni a kertművelők munkáját, és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt: zöldséget, gyümölcsöt, fűszer- és gyógynövényeket.

Az idei év témája: „a növényi sokféleség”, mely egyben arra is utal, hogy a kertben minél többfajta és többféle zöldség, gyümölcs, fűszer- és gyógynövény legyen. A nevezéseket az alábbi kategóriákban várják: balkon (erkélyen kialakított), mini (10-50 négyzetméter), normál (50 négyzetméter felett), közösségi (óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek). A zártkert kategóriákon belül zöldséges, gyümölcsös és vegyes kerttel adhatják be jelentkezésüket a helyiek.

Nevezni a város honlapján található, illetve a polgármesteri hivatalban kérhető és leadható jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyhez a kertművelők mellékelhetnek fotókat, amik segítik a bírálók munkáját. A jelentkezési határidő: május 15., az eredményhirdetésre a július 26-i Szabolcs Napokon kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük