Települési hírek

Szekszárd- A legszebb konyhakerteket keresik idén is

Idén is meghirdetik Szekszárdon „A legszebb konyhakertek” programot, csatlakozva a Magyar Örökség díjas országos kezdeményezéshez. Az önkormányzat munkatársai várják minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és kertművelő közösség jelentkezését.

A verseny iránt érdeklődők idén hét kategóriában jelentkezhetnek. Fontos, hogy olyanokat is vár a zsűri, akik balkon, kert, udvar, földterület tulajdonosok, esetleg megművelők. A kertek megtekintésére két alkalommal kerül majd sor, előzetes egyeztetést követően.

Magyarország legszebb konyhakertjét keresik Szekszárdon.
Forrás: MW archívum

Az idei verseny tematikájának címe: „A növényi sokféleség éve“. Vagyis a szervezők elsősorban olyan kerteket szeretnének látni, amelyekben minél több féle élelmiszernövény van elvetve.

Az országos kezdeményezést Sári Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere indította útjára még 2012-ben. A program célja egyébként, hogy a szervezők elismerjék a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonaik, vagy barátaik udvarán alakítsanak ki minél többen konyhakerteket, gondozzák azokat és termesszenek bennük minél több zöldséget, vagy fűszernövényt.

A szekszárdi szervezők szívesen veszik, ha a jelentkezők fotókkal dokumentálják a kertjük állapotát. Ez ugyanis segíthet az országos díjra jelöléshez.

A szekszárdi fordulóval kapcsolatos további részleteket, Varga Andrástól, a polgármesteri hivatal munkatársától emailben varga.andras@szekszard.hu címre írva, vagy a +3620/226-2585-ös telefonszámot lehet kérni. A nevezési határidő 2024. június 30.

Forrás: https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/06/a-legszebb-konyakerteket-keresik-iden-is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük