Települési hírek

Kecskemét – Még lehet nevezni a legszebb kecskeméti konyhakert címért

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kicsi balkonkertektől egészen a nagy közösségi kertekig várja a lelkes pályázókat.

Idén is keresik a legszebb kecskeméti konyhakertet. Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében már 12. alkalommal részese „A legszebb konyhakertek” elnevezésű Magyar Örökség díjas országos programnak.

– Olyan kiskert művelők jelentkezését várjuk, akik szívesen megmérettetik magukat, egészséges élelmiszert termelnek a kiskertjeikben, minél inkább környezetkímélő módon. Idén a sokféleség kertje a mottója a rendezvénynek, sokat számít, hogy minél több féle-fajta zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt termeljenek a kiskertben a gazdák
— mondja Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára.

Több kategóriában lehet nevezni az egészen kicsi balkonkertektől a többezer négyzetméteres iskolai, óvodai parkokig. A zsűri tagja Kecskemét város főkertésze, valamint Kocsis Pál, a Mathiasz János borrend elnöke, illetve az Aranyhomok Kistérség Fejlesztési Egyesület részéről Hamzáné Lakó Judit. Ők együtt körbejárjék a kerteket, a szemlézés után születik meg a döntésük.

A jelentkezési határidőt július 10-ig meghosszabbították, így még nem késő pályázni azoknak, akik szívesen megmérettetnék a kertjüket. Az eredményhirdetés szeptember 26-án lesz.

Forrás:https://hiros.hu/meg-lehet-nevezni-a-legszebb-kecskemeti-konyhakert-cimert/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük