Települési hírek

Törökszentmiklós – Szentmiklósi napok: fergeteges programsorozat indul a városban

Neoton koncert, utcazene fesztivál, Zenés Nyári Este, fogathajtók találkozója, kiállításmegnyitó, és még számos, érdekes program kezdődik a héten Törökszentmiklóson. A Szentmiklósi Napok eseményei egészen július 7-ig várják az érdeklődőket.

Június 27-én, csütörtökön kezdődik és július 7-én zárul az idei Szentmiklósi Napok Törökszentmiklóson. A város legnagyobb múltú rendezvénye ismét változatos programokkal várja a érdeklődőket

Csütörtökön klasszikus zeneszerzők művei csendülnek fel a Zenés Nyári Estén a Római Katolikus Főtemplomban, a Sanctonicolaum Kórus, a Kodály Zoltán AMI Vonószenekara, és a Miklósi Vonósquintett közreműködésével.

Több helyszínen zajlanak majd a Szentmiklósi Napok programjai

Július 5-én, pénteken, idén is több helyszínen zajlanak majd az események, Elszármazottak Baráti Találkozója, Zenei Piknik – XVI. Utcazene Fesztivál a Makám Együttessel, a Lábassy János Ipar-és Gyártörténeti Alapítvány ünnepi ülése, valamint Törökszentmiklós régen és ma címmel Molnár Sándor és Horniczky Kristóf fotókiállítása is várja az érdeklődőket. Ezen a napon átadják a „Tiszta udvar, rendes Ház” és a „Legszebb konyhakertek” pályázat díjait is.

Július 6-án, szombaton, a városi sportpályán kispályás labdarúgó bajnokság zajlik majd. Az Ipolyi Közművelődési Központ parkolójában este 19 órától pedig a legendás Neoton Família együttes ad koncertet.

A zárónapon, vagyis július 7-én, vasárnap a Simon Lovas Tanyán a Hagyományőrző Fogatosok Baráti Találkozója, lóhátasok bemutatója kocsikázás és gyerekprogramok nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget a résztvevőknek.

 

Forrás:https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2024/06/szentmiklosi-napok-fergeteges-programsorozat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük