Települési hírek

Budapest XVI. kerület – „A legszebb konyhakertek” verseny, negyedszer

Kerületünk Önkormányzata a Kertvárosi Kertbarátok Egyesületének közreműködésével, ez évben negyedszer szervezte meg A legszebb konyhakertek versenyt. A benevezett 27 kert művelői – köztük hét Zöld óvoda címet elnyert intézmény, és egy gyermekotthon pedagógusai és kertművelő gyermekei – vettek részt a helyi megmérettetésen és egyúttal a Magyarország legszebb konyhakertjei programban. A nevezők száma meghaladta a 60 főt.
Kovács Szilvia programigazgató egy TV-felvétel idejére ellátogatott kerületünkbe, Szabó Sándorné kertjébe és a KALOT Közösségi Kertbe. Az igazgató elismerését fejezte ki kerületünk versenyzőinek a szépen gondozott kertekért.
A zsűri ebben az évben külön pontokkal ismerte el a több éves, rendszeres versenyzést. Három balkon és hét kert ért el I. helyezést, négy kapott II. illetve III. helyezést, egy különdíjban részesült, tizenkettő pedig elismerő oklevelet kapott.
A díjakat, okleveleket, ajándékokat Szász József alpolgármester adta át szeptember 22-én a Kertvárosi Vigasságokon, az Erzsébetligetben.
Sikeres megmérettetés volt, sok résztvevővel, elismerésre méltó eredménnyel. Gratulálunk a versenyzőknek és a szervezőknek!
Balkon kategóriában
I. Bakó Anna (országos díjra is jelölte a kerületi zsűri), Pap Katalin Etelka, Bakos Krisztina
Közösségi kategóriában
I. Cinkotai Huncutka Óvoda Levendula és Gólyahír csoportja (országos díjat is nyertek), Krasnyánszki János KALOT Közösségi Kert.
II. Cseppkő Gyermekotthoni Központ Szilágyi Erzsébet Gyermekotthona
III. Gyermekkuckó Óvoda Hermina úti tagintézményének Nyuszi csoportja, Napsugár Óvoda Vadvirág I. csoportja, Napsugár Óvoda Cziráki utcai tagintézményének kertművelő csoportja.
Mini kategóriában (50 m2 alatti kert)
I. Urbán László és Urbán Lászlóné (országos díjat is nyertek)
Normál kategóriában (50 m2 feletti kert)
I. Sallai Sándorné és Sallai Krisztina (országos díjra is jelölte a kerületi zsűri), Gerencsér József, Kükedi Károly, Szabó Sándorné (országos díjat is nyert)
A kerülettől különdíjat kapott Söveges Imréné, Árpádföld legidősebb rendszeres versenyzője.
Bányi Gyuláné

Forrás:https://www.bp16.hu/hirek/aktualis/a-legszebb-konyhakertek-verseny-negyedszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük