Települési hírek

Kismarja – „ A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei ünnepélyes eredményhirdetés

Kismarja Közösségéért Egyesület az idei évben is csatlakozott „ A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Ebben az évben 10 kertet neveztek be a helyi lakosok.

Az első kertszemlére július első hetében került sor, amely során igyekeztünk az összes kertet végignézni, és kikérdezni a kertművelésről a nevezőket. A második szemle keretében 3 tagú zsűri nézte végig az első szemle alapján a kerteket. A zsűri tagok döntése alapján 1 országos jelölés lett ebben az évben.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2018. szeptember 28-án került sor, melyre szeretettel hívtuk az idei évben, és a 2017-es évben is nevező kertművelőket.
A gyülekező meghívottaknak a 2017-es videó összeállításunkat vetítettük le.
Pető Ferencné a Kismarja Közösségéért Egyesület elnöke, köszöntötte a megjelenteket, valamint köszönetét fejezte ki, hogy a mi kis településünk ebben az évben is büszkélkedhetett szebbnél-szebb kertekkel. Majd felolvasásra került Kovács Szilvia Gardenangyal levele. Ezután az idei évben készült képek alapján videóval kedveskedtünk a vendégeknek. Ezt követően került sor az eredményhirdetésre, oklevelek és ajándékok átadására.  Nem csak az idei versenyzők kaptak ajándékot, hanem a 2017-es évben nevezett kertművelők is. Az eredményhirdetést vendéglátással zártuk, melyen a kertművelők által termesztett zöldég-gyümölcsöt, és ezekből készült finomságokat fogyaszthatták el.
Szeretnénk, ha ez a program tovább folytatódna, jövőre is. Szeretnénk, hogy a program a részvételen túl a helyi hagyományok megőrzéséhez, a kertek szépségéhez, a falukép fejlődéséhez, valamint a helyi közösség összetartásához is hozzájárulna.
Így bátorítunk mindenkit, a versenyen való részvételhez a jövő évben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük