Települési hírek

Hajdúnánás – Kié a legszebb konyhakert?

Legalább ötféle növény, jó minőségű termés, rendezett környezet – ezek a főbb szempontok. A program sok közösséget megmozgatott meg, részt vettek óvodai, gyermekvédelmi és nyugdíjas közösségek egyaránt.

A település önkormányzata is csatlakozott a 6 éve indult és mára országossá nőtt „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Vállalkozó szellemű zöldség-gyümölcs termesztők jelentkezését várták a programra. A város immár ötödik éve szervezi meg a kezdeményezést. Reszeginé Kállai Anikó programkoordinátor elmondta, a zsűri az értékeléskor figyelembe vette, hogy a kertekben minimum öt különböző konyhakerti növényt termesszenek, a kert rendezett környezetben helyezkedjen el, valamint a megtermelt zöldségek, gyümölcsök minősége megfelelő legyen. A pontozásnál fontos szempont volt a megművelt terület ötletes, szép, gondozott, gyommentes és egyben hasznos kialakítása.

– Harsányi Zsolt –

A verseny legjobbjai

Normál kert:
1. Szabó Sándorné (Országos díjra jelölt)
2. Máró Józsefné
3. Varga Lajos

Balkon:
Csikós Ágnes

Zártkert 2:
Jámbor Lajos

Zártkert 3:
1. Karcagi Zsolt és Gyöngyösi Éva (országos díjra jelölt)
2. Bózsár Zsigmond
2. Zsíros Imre

Közösségi kert:
1. Hajdúnánási Óvoda Eszterlánc Tagintézménye
1. Hajdúnánási Református Egyházközség Idősek Otthona és Szociális Gondozási Központja (Balla László, Dr. Szentpéteri József, Kovács János, Pók Istvánné)
2. Hajdúnánási Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük