Települési hírek

Mezőtúr – A legszebb konyhakerteket díjazták Mezőtúron

A város már hatodik alkalommal csatlakozott a „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz.
A szervezők célja az idei programmal is az volt, hogy összegyűjtsék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket.

Az idei versenyen Mezőtúron öt kategóriában (balkon,közösségi, zártkert vegyes, mini ötven négyzetméterig és normál) mutatták meg munkáikat a kertművelők a nagyközönségnek. Az első helyezetteket a helyi zsűri az országos díjra is jelölte. Balkon kategóriában első helyezett Tóth Bence és Szűcs Bernadett lett.

Mini ötven négyzetméterig kategóriában sajnos csak egy nevező volt, így Nagyné Balogh Ibolya különdíjban részesült. Normál kategóriában ugyancsak egyedüli nevezőként Szűcs Antalné munkája lett különdíjas. Zártkert vegyes kategóriában Fehér András és Enyedi Erzsébet nyert.

A közösségi kategóriában számos kis szorgos kéz munkáját elismerve, a Mezőtúri Városi Óvoda Harmatcsepp Tagintézményét díjazták. Ebben a kategóriában különdíjasként köszöntötték Farkas Andrást.

Szilvási Zsuzsa

Forrás:https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legszebb-konyhakerteket-dijaztak-mezoturon-1352840/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük