Települési hírek

Szigetvár – Elismerték az óvoda kertművelő munkáját

Elismerésben részesült a szigetvári Zöldmanó Óvoda.

A tagintézmény „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei kertvetélkedő közösségi kategóriájában vett részt tavaly. A Magyar Örökség Díjas programnak nagy szerepe van abban, hogy egyre többen látnak hozzá a kertek műveléséhez, ezáltal nemcsak szépen rendezett veteményeseket hoznak létre, hanem hozzájárulnak gazdasági hagyományaink fenntartásához is.

Az elismerő oklevéllel együtt egy levelet is kapott az óvoda, melyben Kovács Szilvia programigazgató kiemelte, rendkívüli példamutatást tesznek azzal, hogy településükön egyedüliként vállalnak fel egy egész országot érintő programban való részvételt és megmérettetést. Éppen ezért ismételten felkérték az intézmény vezetőit, hogy idén is vegyenek részt kertjükkel a legszebb kertek programban.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, évről évre több települést és kertészkedőt megmozgató vetélkedő idei évi kiemelt témája: Tájfajtákat, saját megőrzésű régi fajtákat a kertekbe!

Mint arról már lapunkban korábban is beszámoltunk, a szigetvári óvodák és bölcsőde kívül-belül megújulnak a közeljövőben. A város önkormányzata közel 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a bővítésére, felújítására. Az összegből a Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái – Napsugár Óvoda Tagintézménye, Micimackó Óvoda Tagintézménye és a Zöldmanó Óvoda és Bölcsőde Tagintézménye – fejlődnek.

A cél a kisgyermekes szülők munkába állásának segítése, melyet a város elsősorban a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növelésével, és a szolgáltatás minőségének javításával, az épületek felújításával, és egy óvodai és egy bölcsődei csoportszoba kialakításával szeretne elérni.

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/elismertek-az-ovoda-kertmuvelo-munkajat-1667305/