Keresik a legszebb konyhakerteket

Április 30-ig lehet nevezni a virágos kihívásra

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

A kertápolás az idén kiegészül a táji sajátosságokkal rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával – közölte Kovács Szilvia, a verseny programigazgatója, Karcag alpolgármestere az MTI-vel.

Szavai szerint 2019-ben azt szeretnék, ha minél több településen A legszebb konyhakertek helyi versenyeinek megrendezésekor összegyűjtenék azokat a kertművelőket is, akik gondosan, szeretettel ápolják kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől, idős ismerőseiktől tanultak, vagy olyan egyéni módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termesztenek – mondta.

Az országos programigazgató tájékoztatása szerint versenyhez csatlakozhatnak a határon túli települések is. Az önkormányzatok, az óvodák és az iskolák kertjeit közösségi kategóriában lehet nevezni, ezeket külön jutalmazzák majd. Az országos programhoz csatlakozási szándéknyilatkozat és a program tájékoztató anyagai a www.alegszebbkonyhakertek.hu weboldalról tölthetők le.

A legszebb konyhakertek programot először 2012-ben Karcagon hirdették meg, az első felhívásra 22 jelentkezés érkezett, 2018-ban már 370 település több mint 11 ezer kertművelője vett részt a versenyben.

 

Forrás:https://www.gyulaihirlap.hu/124586-keresik-a-legszebb-konyhakerteket;

https://orientpress.hu/cikk/2019-03-15_aprilis-30-ig-lehet-nevezni-a-legszebb-konyhakertek-versenyre-;

https://www.farmit.hu/kerteszet/2019/03/16/aprilis-30-ig-lehet-nevezni-legszebb-konyhakertek-versenyre;

https://seholorszag.hu/aprilis-30-ig-lehet-nevezni-a-legszebb-konyhakertek-versenyre/;

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük