Híreink

Verseny: keresik az ország legszebb konyhakertjeit

Április végéig csatlakozhatnak a városok és falvak Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz. Azt a szép konyhakertet keresik, ahol még őrzik a kert ápolói a nagyszüleiktől tanultakat, vagy éppen olyan új módszert alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget, gyümölcsöt termesztenek.

A verseny programigazgatója Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere. Azt monda: azt szeretnék, ha minél több faluban, városban megrendeznék A legszebb konyhakertek versenyét, összegyűjtenék a település legszebben művelt kertjeit, ahol őrzik mindazt a kert ápolói, amit nagyszüleiktől, idős ismerőseiktől tanultak, vagy olyan egyéni módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termesztenek.

A versenyhez csatlakozhatnak a határon túli falvak, városok is. Az önkormányzatok, az óvodák és iskolák konyhakertjeit közösségi kategóriában lehet nevezni – ezeket külön jutalmazzák majd.

A programról itt lehet tájékozódni bővebben – és itt is tölthetők le a csatlakozási szándéknyilatkozatok.

A legszebb konyhakertek programot először 2012-ben Karcagon hirdették meg – az első felhívásra 22 jelentkezés érkezett. Tavaly már 370 település több mint 11 ezer kertművelője vett részt a versenyen.

(MTI)

 

Forrás:https://orszagkep.hu/verseny-keresik-az-orszag-legszebb-konyhakertjeit/;

http://morzsafarm.hu/aprilis-30-ig-varjak-a-csatlakozo-telepuleseket-a-legszebb-konyhakertek-versenyere/;

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük