Települési hírek

Nagykanizsa – Befejeződött az első forduló

Július 16-án a zsűri befejezte a kertek megtekintését az első szemlék keretében, ezzel véget ért az első forduló.

Hosszú útra indult „A legszebb kertek” nagykanizsai stábja csütörtökön, mivel a legtávolabbi nevezőket látogatták meg. Murakeresztúr, majd a muraszemenyei Aligvár major volt az úticél, zárásként pedig a verseny visszatérő résztvevőjéhez, Stamfel Szilviához látogattak el a Szentgyörgyvári-hegyre.

A murakeresztúri Tukszár Lászlóné, és lánya, Szandra idén először nevezett a versenybe, azonban mesés kertjük már első pillantásra lenyűgözte a zsűri tagjait. A kert utca felőli oldalán egy szép, rendezett veteményes, hátul pedig egy frissen telepített gyümölcsös, illetve egy erdősáv található.

Visszatérő versenyzők a muraszemenyei Bocskor Mihályné, és párja, Kovács Gyula. Nagy és változatos kertjüket kizárólag saját, kipróbált biomódszereikkel gondozzák, céljuk pedig az egészségük megőrzése, illetve a természetközeliség.

Végül Stamfel Szilva kertje következett, aki kora ellenére is nagy lendülettel és lelkesedéssel gondozza zártkertjét a Szentgyörgyvári-hegyen. A zsűrinek a kaszálás folyamatát is demonstrálta.

Forrás: http://www.nagykanizsaikertek.hu/item/57-befejezodott-az-elso-fordulo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük