Települési hírek

Nagykanizsa – A konyhakertek versenye a hagyományápolásról is szól

A „Magyarország legszebb konyhakertje” program városi versenyének ünnepélyes eredményhirdetését tartották tegnap a Vasemberház dísztermében.

Az esemény rendhagyó módon kiállításmegnyitóval indult: az egyébként szorgos kertművelő murakeresztúri Angelia Szandra mutatta be népi, kézi szőttes munkáit. Ezután pedig az országos verseny ötletgazdája, Karcag alpolgármestere, Kovács Szilvia beszélt a rendezvény 2013 óta tartó töretlen népszerűségéről. Mint elmondta: Nagykanizsa az elsők között csatlakozott a programhoz, és azóta is kitart. Nem sok megyei jogú város mondhatja el magáról ezt a fajta lelkesedést, s ezt a hűséget soha nem felejtik el. Évről évre sokan neveznek, a korábbi nevezők mellett újak is jelentkeztek, de ami ennél is fontosabb, egyre szebb kereteket látogatnak meg a helyi szakértő zsűri tagjai. Az idén 378 településről közel 2500 kert nevezett.

Kovács Szilvia ötletgazda hozzátette: hét év alatt a dél-zalai város 503 kertnevezéssel büszkélkedhet, és ezek közül ráadásul 21 versenyző országos díjat kapott. Hogy az idén kiket ismernek el, az szeptember 28-án, a fővárosi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében derül ki.

A legszebb konyhakertek idei nagykanizsai versenyének díjazottjai, a szakértő zsűri tagjai, valamint a város vezetői Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Forrás:https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-konyhakertek-versenye-a-hagyomanyapolasrol-is-szol-3297930/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük