Települési hírek

Hajdúsámson – A legszebb konyhakertek versenyén hajdúsámsoniakat is díjaztak

378 településről 2 ezer 500 nevező; a díjazottak között van Veres Miklós és fia, Olivér a normál kert kategóriában.

Miklós és kisfia már a tavaly is átvehette a verseny Közönségdíját, megérdemelten. Nem mindennapi kertművelőkről van szó, akik Hajdúsámson külterületi településrészén, Martinkán élnek és művelik kertjüket, hiszen a zöldség és gyümölcstermesztés mellett különleges paradicsom és kukorica terméseik is vannak, melyeket Miklós szenvedélyesen gyűjt is.

Paradicsomból több mint 200 fajtája van, kukoricából is nagy a választék, van, amelyik 2000-3000 éves fajta. Fontosnak tartják a biogazdálkodást, szántás nélkül veteményeznek. Olivér most első osztályos tanuló, aki imádja a traktorokat. Az országos díjátadó ünnepségre, melynek az OMÉK adott otthont, a verseny két koordinátora, Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester és Dandé Melinda önkormányzati dolgozó is elkísérte a díjazottakat.

Az ünnepséget köszöntötte Kovács Szilvia programigazgató, valamint Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, akinek szavait idézve – „A konyhakertészkedés nemcsak megteremti az asztalra valót, a kertben való munkálkodás nem csak boldogsággal tölt el, de tanít is minket türelemre, odafigyelésre, a kétkezi munka megbecsülésére.”

Hajdúsámson Város Önkormányzata ötödik alkalommal csatlakozott 2019-ben „A legszebb konyhakertek” országos programhoz, melyre évről évre több a jelentkező. A kertverseny ötéves történetében az idei már a harmadik díj, amely Hajdúsámsomba került.

Dandé Melinda

 

Forrás:https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legszebb-konyhakertek-versenyen-hajdusamsoniakat-is-dijaztak-3681006/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük