Települési hírek

Kiskunfélegyháza – Minden évben kertet mentünk! – “Ments meg egy kertet!” díjátadó – 2019.11.25.

Ments meg egy kertet!

Idén, november 25-én4. alkalommal rendezték meg a Ments meg egy kertet díjátadóját, melyet az Agrártárca fenntartásában működő iskolák részére hirdetnek ki. Budapesten a Vajdahunyad várban található Mezőgazdasági Múzeumban zajlott az esemény, ahol az iskolákat három kategóriában díjazták: példaértékű, kiváló és szép munkájukért vehettek át oklevelet, ajándékcsomagot és vásárlási utalványt az egyes intézmények csapatai.

A MEZGÉ csapata PÉLDAÉRTÉKŰ MUNKÁJÁÉRT vehette át a jutalmát László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár úrtól és Kovács Szilviától, a Legszebb konyhakertek program ötletadójától, igazgatóasszonyától. A díjátadón a diákok és kísérő tanáraik érdekes előadást hallgathattak meg a biodiverzitásról, Dr.Vásárhelyi Tamás nyugalmazott főmuzeológustól és egyben a Mezőgazdasági Múzeum kiállítását is megtekinthették. A rendezvény záró programja az állófogadás volt ahol a gazdagon megterített svédasztalról válogathattak a vendégek.

Iskolánk 2016 óta a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában művel egy kis konyhakertet, amit diákjaink alakítottak ki és tartanak fent folyamatosan minden évben. Az állandó évelő fűszer- és zöldségnövények mellett (tárkony, kakukkfű, rozmaring, sóska, oregánó, menta, édeskömény, snidling) egynyári zöldségeket (petrezselyem, zeller, bazsalikom, cukkini) vetnek, palántáznak és gondoznak. A folyamatos ápolást igénylő haszonnövényeket tanulóink öntözik, kapálják és védik meg a károsítóktól. Mindezt környezetkímélő módon, vegyszerek felhasználása nélkül teszik és az így megtermelt alapanyagokat az Otthon konyhája hasznosítja.

Az idei évben a kertet gondozó diákok Vajda Katinka, Hunyadi Roland, Réczicza Tibor és Tapodi Péter voltak, illetve a diákok munkáját segítő pedagógus – mint minden évben, most is – Görög Mariann tanárnő volt.

Gratulálunk nekik!

link_20191125_ments_m1k_dijatado
Ha a képre kattintasz, galériát találsz! ?

 

Forrás:http://mezge.hu/2019/11/26/minden-evben-kertet-mentunk-ments-meg-egy-kertet-dijatado-2019-11-25/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük