Települési hírek

Gyula – A legszebb konyhakertek – A gyümölcs a legjobb táplálék!

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Vízkereszt után elbontották városunk egyik legszebb és legkedvesebb karácsonyi díszét, a Kossuth téri adventi koszorút. A legelső gyulai, körforgalmat ölelő adventi koszorú, elkészítése idején, talán az első volt hazánkban. Készítői a Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai, akiknek mindannyian köszönjük áldozatos munkájukat!

Az elmúlt években hihetetlenül megemelkedtek a zöldség- és gyümölcsárak, és ez – remélem –, elgondolkodtatja a kerttulajdonosokat. Megéri a kerteket – legalábbis egy részüket – újra művelésbe vonni, mert a hazai gyümölcsnél és zöldségnél jobb biztosan nincs.

Hazánkban elindult egy nagyon szép és igen gyorsan növekvő mozgalom: a „Legszebb Konyhakertek”. Ezen a gyerekektől a 95 éves nagymamáig minden korosztály képviselteti magát. Nagyszerű dolgokat produkálnak, már több gyulai kertészkedőt hívtak meg országos díjkiosztókra.

Kertjeikben folyamatosan tavasztól őszig szinte minden megterem. A szorgos gondozóknak a gyümölcsfák bőven adják a drága lekvárnak, aszalványnak, ivólének és – urambocsá! – pálinkának valót.

Nem tisztem az egészséges táplálkozásról szaporítani a szót, de az biztos, hogy a gyümölcs a legjobb táplálékok egyike, míg a nyers zöldségek a legjobb orvosságok. Tapasztalják ezt meg Önök is!

/download.fcgi/750328_4_1_IMG_3306.JPG
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

 

Forrás:https://www.gyulaihirlap.hu/128954-legszebb-konyhakertek–

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük