Települési hírek

Eger – „ A LEGSZEBB KONYHAKERTEK

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata kilencedik alkalommal csatlakozott Sári Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét. A kezdeményezés sikerprogrammá nőtte ki magát, a kezdetek óta 734 település több mint 87.000 kertművelője vett részt a programban.

 

Letölthető jelentkezési lap

Felhívás, bővebb infók (3 oldal)

 

A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet. Az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

Az országos program keretében szeretnénk

• a kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem,
• a díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket,
• a kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példaként állítani,
• a konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, azt minél több embernek átadni,
• a birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

• A jelentkezések benyújtásának határideje 2021. június 15.

 

A helyi versenyben történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról (www.eger.hu) letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll. E-mailben a varosuzemeltetes@ph.eger.hu címre lehet megküldeni.

 

 

Forrás:https://www.eger.hu/hu/hirek/vezeto-hirek/c/-a-legszebb-konyhakertek-program-2021

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük