Települési hírek

Békéscsaba – „Érdemes visszametszeni a fákat, mert a beavatkozást a növények meghálálják”

A békéscsabai Lencsési Közösségi Ház égisze alatt működő, Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör elnöke és alelnöke közreműködésével péntek délután metszési bemutató zajlott Szelekovszky László természetvédelmi főtanácsos gyümölcsöskertjében.

Takács Péter, a közösségi ház vezetője elöljáróban megemlítette, hogy a jelenlévő Erdei Lajos, a kör elnöke, Tóth Sándor, a kör alelnöke, valamint Szelekovszky László, aki szintén a kör tagja – mindhárman 2016-ban, A legszebb konyhakertek Magyarország versenyen országos díjat nyertek. A megmérettetésre több mint kétezer nevezés érkezett.

Takács Péter – Fotó: behir.hu/Such TamásTakács Péter – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Először Erdei Lajos egy kajszibarack fát szépített meg. Azt követően Szelekovszky László és Tóth Sándor pedig egy Éva almafát ritkított meg.

„Kell-e metszeni a fákat?” – tette fel a kardinális kérdést Szelekovszky László, majd határozottan aláhúzta, „Metszeni egész évben kell”.

A permetezéssel kapcsolatban megjegyezte, nem szereti, ha valaki bigott módon azt mondja, hogy neki bio gyümölcsöse van (a bio zöldség és gyümölcs tiszta, permetszer- és maradványmentes talajon terem – S. T.).

Erdei Lajos – Fotó: behir.hu/Such TamásErdei Lajos – Fotó: behir.hu/Such Tamás

„Lehet, hogy létezik, lehet hogy nem – fűzi hozzá. – Nem tudom… Persze én is azt mondom, hogy ez bio, mert lemosó permetezést használok.”

Hozzáfűzte, érdemes visszametszeni, oltani a fákat, mert a szakszerű beavatkozást a növények meghálálják.

A metszési bemutatót a közösségi ház a Facebook oldalán élőben közvetítette, amelyet bármikor vissza lehet nézni.

Tóth Sándor – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Tóth Sándor – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

 

Forrás:https://behir.hu/erdemes-visszametszeni-a-fakat-mert-a-beavatkozast-a-novenyek-meghalaljak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük