Kecskemét – Ne kerteljünk, kerteljünk! Verseny a legszebb konyhakertért

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 9. alkalommal részese „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos jelentőségű programnak.

A Kistérségfejlesztési Egyesület a versenyhez való csatlakozással felvállalt egy olyan nemes ügyet, melynek célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké emelése. Hiszen ez az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet azokra a lelkes kertművelőkre, akik fáradságot nem kímélve művelik konyhakertjüket, gyümölcsöseiket. Munkájukkal megmutatják környezetüknek, hogyan kell értékesen, értelmesen élni, kihasználva a környezet adta lehetőségeket.

Az év témája: „Szorgalom, kitartás, hűség!”

A jelenlegi egészségügyi helyzetben az a legfőbb feladat arra ösztönözni a lakosságot, hogy minél több udvaron alakítsanak ki konyhakertet, ami most aktuálisabb mint valaha.

A konyhakert művelése a szép hobbin túl nagyban hozzájárul az egészséges életmód elterjedéséhez, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos anyagokkal kezelt élelmiszerhez juthat a lakosság.

A megmérettetés keretén belül keresik a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. A nevezési kategóriák között megtalálhatóak a hagyományos kertek, illetve balkonládákban termelők és közösségi kertek!

A bírálatnál előny: öko/bio-módszerek alkalmazása, madárbarát kert kialakítása (van benne madáretető,- itató, és – odú), ha a kertben minél többféle fűszer és gyógynövény található, a kertet több generáció műveli, és a kertművelő minél több talajkímélő művelési, védekezési, vízgazdálkodási módszereket alkalmaz, minél több tájjellegű, régi, saját megőrzésű fajtákat tart kertjében!

Vegyszer használata esetén a Permetezési napló naprakész, szabályos vezetése KÖTELEZŐ!

Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését minél előbb, de legkésőbb 2021. június 15-ig.

A kitöltött jelentkezési lap leadható:

Személyesen: Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Irodájának portáján
6000 Kecskemét, Csányi krt. 14.

E-mailben, online: orosz.edina@aranyhomok.hu

Postai úton: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

„A legszebb konyhakert program 2021 – Kecskemét” eredményhirdetése:

2021. október 2. (szombat)

A program felhívása és a jelentkezési lap elérhető az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület honlapján, www.aranyhomok.hu és  facebook oldalán. facebook.com/akegyesulet/

Jelentkezéskor, illetve a verseny idején szívesen veszünk fotók készítését a balkonról, kertről, mely segíti a bírálók munkáját. Az országos díjra jelöléshez ez elengedhetetlen lesz!

Várjuk minden zöldség/ gyümölcs termesztő kertművelő jelentkezését!

Forrás:https://hiros.hu/hirek/ne-kerteljunk-kerteljunk-verseny-a-legszebb-konyhakertert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük