Települési hírek

Kisbárkány – Keresik a legszebb konyhakertet

Kisbárkány csatlakozott a Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei című országos programhoz. Trenka Veronika közművelődési asszisztens elmondta: Karcag alpolgármesterének kezdeményezésében első alkalommal vesznek részt.

– Idén a verseny témája három fogalom köré épül: szorgalom, kitartás és hűség. A helyiek hét – balkon, mini, normál, közösségi, zöldséges, gyümölcsös és vegyes zártkert – kategóriában nevezhetnek a megmérettetésre. A kertművelők a községházán tudják leadni jelentkezési lapjaikat június 15-ig, keddig – tette hozzá Trenka Veronika.

Kiemelte: a kertek esetében legalább öt, míg a balkonoknál három különböző, de szabadon választható konyhakerti növényt kell termeszteni. A kerteket a versenybírók két alkalommal fogják megtekinteni előzetes időpont-egyeztetés után. Eredményhirdetés szeptemberben várható, minden kategóriában az első három helyezettet fogja díjazni a zsűri.

 

forrás:https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/keresik-a-legszebb-konyhakertet-4051643/?utm_source=www.nool.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_12_m

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük