Települési hírek

Kiskunfélegyháza – Félegyháza legszebb konyhakertjei – Csigabiga Palota a Móravárosi Óvodában

Palotának nevezhetjük azt a kis konyhakertet, amit „A legszebb konyhakertek” programra nevezett be a Móravárosi Óvoda Csigabiga-csoportja. A csoport apró udvarán Feketéné Csányi Edit és Dudásné Zsóka óvónénik és kisóvodásaik egy mini zöldségoázist hoztak létre.

A magaságyások fából készültek az egyik csoportba járó ovis édesapja jóvoltából, de a régi autógumikat is újrahasznosították, ezekbe ültették a szorgos kis kezek a palántákat. Paradicsom, paprika, cukkini zöldül a rendszeresen öntözött földben, a tápanyagutánpótlás szerveshulladékkal, a komposztládából történik.

Az udvari foglalkozások során fűszer- és gyógynövényekkel is ismerkedhetnek a gyermekek: levendula, citromfű, kakukkfű kapott helyet az ágyásokban, a kicsik örömmel illatozzák őket.

A növények mellett az állatokra is gondoltak az óvónénik és a kisóvodások, őket madáretető és bogárhotel várja. A Csigabiga-csoport kedves kertje ékes bizonyítéka annak, hogy a legkisebb helyen is lehet nagy dolgokat alkotni. Nem kell hozzá más, mint szeretet, törődés, lelkesedés és szorgalom.

Forrás:https://felegyhazikozlony.eu/hirek/23344/felegyhaza-legszebb-konyhakertjei-csigabiga-palota-a-moravarosi-ovodaban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük