Települési hírek

Halimba – Díjazták Halimba legszebb konyhakertjeit

A legszebb konyhakertek tulajdonosai a Nagyboldogasszony-napi búcsú és falunap alkalmából kapták meg díjaikat: az oklevelet és az ötezer forintos vásárlási utalványt.

Országos díjra az egy családhoz tartozó Géczi Kornél, Pilter János és neje kertjét jelölték. A Magyarország legszebb konyhakertjei nevű országos program idei helyi versenyében normál kategóriában első helyezést érdemelt ki Tűzhányó Ferenc, Torma Istvánné és Kollár Jánosné. Második lett Vajai Fanni és Vajai Ernő, különdíjat kapott Poór Istvánné és Poór István. A közösségi kert kategóriában győztesnek hirdették ki a Halimbai Hársfa Óvoda és Családi Bölcsőde Nefelejcs csoportját.

A gyerekek a kétnapos programnak helyet biztosító művelődési ház előtti útszakaszon fából készült logikai és ügyességi játékokkal tölthették az időt. A feladatok között volt táblára való célzás, illetve golyók gurítása különböző méretű fatáblákon. A fiatalok az iskola előtt kisautóban megtapasztalhatták az autóvezetés élményét. A falunapról nem hiányzott az arcfestés és a gyermekszínház sem.

A művelődési ház udvarán felállított színpad előtt nagy volt a tömeg. A szervezők a program összeállításakor gondoskodtak arról, hogy minden igényt kielégítsenek.

Az eseményre kilátogattak ritka gépeikkel az ajkai Veterán Járművek Baráti Köre tagjai, és lehetett utazni a nosztalgia-kisvonattal. A színpadon tánc, könnyű- és komolyzene váltotta egymást. Emellett a fiatalok örömére a bált is megtartották. TA

Forrás:https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dijaztak-halimba-legszebb-konyhakertjeit-4971056/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük