Települési hírek

Orosháza – Legszebb Konyhakert verseny: ők lettek idén a díjazottak

Szeptember 1-én a polgármesteri hivatalban köszöntötték az idei „A legszebb konyhakertek” verseny díjazottjait. Összesen három kategóriában hirdettek győztest, bíznak benne, hogy jövőre is többen jelentkeznek majd a felhívásra.

Idén is meghirdették „A legszebb konyhakertek” versenyt Orosházán, a szerencsés díjazottak szeptember 1-én, a polgármesteri hivatal kistermében várták, hogy átvehessék ajándékcsomagjukat. Dávid Zoltán, a város polgármestere köszöntötte a verseny díjazottjait.

– Több jelentkező volt, nagyon szép kerteket állítottak ki, amit a verseny zsűritagjai is ennek megfelelően értékeltek vagy díjaztak. Elmondták nekem, hogy amikor benyitottak a házakhoz, már akkor nagyon jó érzés töltötte el őket, a gyönyörű létképek alapján.

Bízunk benne, hogy ezt a pályázatot a jövő évben is meg tudjuk majd hirdetni, mint ahogy abban is, hogy mindannyian megtartják ezt a jó szokásukat és ha van rá lehetőségük, akkor a gyermekeiknek, unokáiknak is átadják ezt a tudást, hiszen úgy gondolom, manapság már sajnos kevesebben művelnek konyhakertet – nyilatkozta a polgármester.

Ezúttal három kategóriában indulhattak a versenyzők, de a verseny zsűrijében végzett lelkiismeretes, kiemelkedő szakmai munkájáért Asztalosné Szilágyi Julianna is elismerésben részesült. Ő is gratulált a díjazottaknak konyhakertjükhöz, munkájukhoz és elismerésükhöz, sok sikert kívánva nekik a továbbiakban.

A közösségi kategóriában az Egy Más jövőÉrt Alapítvány nyerte meg a versenyt. A Zártkert 3 – vegyes kategóriában Sándorné Kovács Jolán érdemelte ki az első helyet, a második helyet Szemenyei Károlyné, míg a harmadikat Filip Mihályné szerezte meg. A normál kategóriában Kérdőné Lustyik Zsuzsanna Judit szerezte meg a győzelmet, a második helyen Vashegyi Ágnes Anna végzett.

– Számomra egy fantasztikus érzés volt ez az elismerés, még most is a hatása alatt vagyok. Főleg így, hogy először nem is tudtam a benevezésről, a férjem meglepetése volt – nyilatkozta boldogan Sándorné Kovács Jolán, a Zártkert 3 – vegyes kategória győztese.

 

Forrás:https://oroscafe.hu/2021/09/02/oroshazi-hirek-polgarmesteri-hivatal-legszebb-konyhakertek-elismeres/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük