Települési hírek

Hajdúhadház – „A legszebb konyhakertek” díjátadó 2021

Kihirdették „A legszebb konyhakertek” program díjazottjait. A márciusban meghirdetett programra június 15-ig lehetett jelentkezni, s a programismertetőben az év témájának a „Szorgalom, kitartás, hűség”-et jelölték meg iránymutatásként a szervezők. A program célja egyrészről elismerni a kertművelők munkáját, másrészről pedig motiválni ismerőseiket, barátaikat, rokonaikat, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz és használják ki a magyar termőföld által adott lehetőségeket, s alakítsanak ki konyhakertet, ahol minél több zöldséget, gyümölcsöt, fűszer-és gyógynövényt termeszthetnek családjuk számára.

Szőllős László önkormányzati képviselő, agrárgazdasági tanácsnok és Walke Károly közfoglalkoztatási koordinátor voltak a zsűri tagjai, akiknek nehéz dolga volt, mivel a kerttulajdonosok csodaszép növényekkel, és takaros, rendezett kertekkel várták őket.

Közösségi kategóriában első helyezett lett a Hajdúhadházi Városi Óvoda Székhely Intézménye.

Normál kert kategóriában osztott díjazásban a negyedik helyezett Lovász Anna, valamint Sarkadi Gyuláné és Sarkadi Gyula lett. A harmadik legszebb normál kertért járó díjat Enyedi Zsuzsanna vehette át, míg a második helyezett Munkácsi Anikó lett. A kategória első helyének Tóth Tamás örülhetett.

Balkon kategóriában, Pénzeli Sándorné és férje Pénzeli Sándor vehette át az első helyezettnek járó díjat, míg mini kert kategóriában az Angel Szépségszalon örülhetett a nyereménynek.

A zártkerti kategória díjazottjainál sem volt könnyű dolga a zsűrinek, így negyedik helyen Balogh László, harmadik helyen Nagy Mária és Szilágyi Tibor, második helyen Ari Emma és családja, s végül, de nem utolsó sorban az első helyen Csősz Sándor végzett.

 

Mindenkinek gratulálunk és további jó kertészkedést kívánunk!

 

Forrás:http://www.hajduhadhaz.hu/legszebb-konyhakertek-dijatado-2021/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük