Települési hírek

Jászárokszállás – A kertbarát kör eseményeiről

Az augusztusi hónap az őszi kerti munkákra való felkészüléssel telt el.
Szeptember 7-én tartottuk meg közgyűlésünket. Ez még  2020. lezárása volt, korábban ugyanis nem volt lehetőségünk a pandémia miatt
megtartani.
Szeptember 9-én kirándultunk Noszvajra és Erdőtelekre. Noszvajon először a barlanglakásokat tekintettük meg. Ezek a különleges riolittufába vájt építmények, szükséglakások nagyon ötletesen lettek kialakítva, akár még ma is használhatóak lennének (nem igazán komfortosak, de az akkori célnak megfeleltek).
Noszvaj második állomása a De la Motte kastély, a kastélypark és a tündérkert meglátogatása. Nagyon tetszettek a látnivalók és hasznosak voltak a tárlatvezető által elmondott információk.
Erdőtelekre, az Arborétum-botanikus kerthez vitt következő utunk. Gazdagságát jelzi, hogy ezen a kis területen jelenleg 1200-nál is
több fa, cserje és évelő növényféleség tárja elénk különböző flóraterületek varázslatos világát. A jelenlegi terület 25,5 hektár, fokozottan védett, ebből 6 hektár terület csodálható az év minden napján. Nekünk tetszett.
Másnap, pénteken az óvodákba mentünk. Mintegy 19 ember segédletével mindkét óvodában az őszi munkálatok (szamóca palánták pótlása, málna, egres, ribizlibokrok rendbetétele) nagy részét elvégeztük. A paradicsom még érik a gyerekek örömére, ezért még ide vissza kell majd jönnünk.

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozott városunk, melynek eredményhirdetése szeptember 12-én történt meg. Sok szép praktikus kerti szerszámmal lett gazdagabb az a 22 kerttulajdonos, akik neveztek erre a nemes
versengésre. Nem is igazán verseny volt ez, hiszen a kerttulajdonosok csak megmutatták, hogy milyen változatos, sok rétű és rendezett a kertjük.
Egyesületünknek is megköszönték önzetlen segítő munkánkat, a program lebonyolításában.
Legközelebb október 5-én találkozunk 17 órakor a Petőfi Művelődési Házban

 

Forrás:https://www.jaszarokszallas.hu/index.php?module=news&action=getfile&fid=139962

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük