Települési hírek

Öt őshonos gyümölcsfa termését ízlelhetik az ovisok

A három alma- és két körtefa Tápiószeléről érkezett A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje program keretében.
Idén áprilisban kapta meg az önkormányzat A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje program keretében a programigazgatótól a lehetőséget, hogy őshonos gyümölcsfákat igényeljen. Csabán Tibor, a helyi koordinátor mesélt a faültetés előzményeiről.

Legyen minden településen őshonos gyümölcsöskert! a mottója ennek a projektnek, amelynek célja, hogy mindenki a saját településén ismerhesse, illetve kóstolhassa meg hazánk csodálatos gyümölcseit, és amelyik ízlik, azokból minden kertbe jusson. A település öt fát igényelt. Saláth László helyi vállalkozónak köszönhetően novemberben meg is érkezett a három alma- és két körtefa Tápiószeléről, a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központból.

A fákat az óvoda mellett ültették el, így a legifjabb tardosiak is valószínűleg megkóstolják majd a ma már ritkaságszámba menő alma, és körtefajtákat. Mindenki bízik benne, hogy célt ér a kezdeményezés és egyre több kertben lesz őshonos, a táji adottságokhoz alkalmazkodó, régóta termesztett gyümölcs.

Forrás:https://www.kemma.hu/kozelet/helyi-kozelet/ot-oshonos-gyumolcsfa-termeset-izlelhetik-az-ovisok-4377707/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük