Települési hírek

Temerin – Kezdődik a 20. Tökfesztivál

A Kertbarátkör az idén 20. alkalommal szervezi meg a Tökfesztivált, amelyet több kísérőprogram tesz színesebbé. A rendezvény kedden délután már megkezdődött
az iskolás gyermekek rajzkiállításának megnyitójával a Művelődési Központ kiállítótermében. A fesztivál előkészítése ma kezdődik, az óriástökök átvételével és a kompozíciók kiállításra való előkészítésével. A virágtermelőket is várják, hogy bemutathassák a kiskertek legszebb virágait a Május 1-je utcában.

A tökös görhéhez és a tökös réteshez a tökreszelést ma 9 órakor kezdik el a kézimunkaszakkör tagjai a Kertészlakban. A sütés hagyományosan a Hofy Cuki pékségben történik. Délután 4 órakor veszi kezdetét a tökfaragó verseny az általános iskolások részvételével, este 6 órakor művelődési szórakoztató programok a piactéren felállított nagyszínpadon helyi együttesek részvételével.

A tökversenyre csütörtökön reggel 8 órától még átveszik a versenytököket a vidéki kiállítóktól. 10 órára tervezik a fesztivál megnyitóját, majd a tökből készült hagyományos ételek, italok árusítással egybekötött kóstolóját. Tökös rétest és görhét azonban már a reggeli órákban lehet vásárolni, amíg a készlet tart. A bírálóbizottság 10.30-kor kezdi a tökök mérését és a legszebb kompozíciók kiválasztását, majd ismertetik a legszebb konyhakertek program díjazottjait. A Tökfesztivál eredményhirdetése 14 óra körül várható, ekkor mutatják be az idei évi óriás görhét, amit a felvágását követően kiosztanak a kiállításra érkező diákoknak és érdeklődőknek.

A nagysátorban hagyományos birkapaprikás és a Kertbarátkör italai kaphatók. Minden kiállítót, részvevőt, érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Forrás:https://www.magyarszo.rs/hu/3787/vajdasag_temerin/189931/Temerini-h%C3%ADrek.htm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük