Települési hírek

Eger – Idén is keresik Eger legszebb konyhakertjét, június közepéig lehet nevezni

Több kategóriában lehet jelentkezni, az első helyezettek a „Magyarország legjobb konyhakertje” díjért is versenyezhetnek majd.

Eger önkormányzata tizedik alkalommal csatlakozott Sári Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét – adta hírül az EgerInfo.

 

A város honlapján olvasható leírás szerint a kezdeményezésben a kezdetek óta 771 település több mint 92.064 kertművelője vett részt, eddig 387 „Magyarország legszebb konyhakertje” országos díjat adtak át.

A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományainak őrzése, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájuknak megbecsülése, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet, derül ki a város honlapján olvasható tájékoztatóból. Fontos cél továbbá, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

A helyi versenyben történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról letölthető (IDE KATTINTVA), illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll. E-mailben a varosuzemeltetes@ph.eger.hu címre lehet megküldeni.

 

Nevezni több kategóriában is lehet, ezek, valamint a jelentkezés feltétlei és a verseny további részleti ITT olvashatók.

A jelentkezések benyújtásának határideje 2022. június 15.

Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák, illetve adott esetben különdíjakat is kioszthatnak, az első helyezettek pedig jogosultak lesznek arra, hogy a zsűri ajánlása alapján a „Magyarország legjobb konyhakertje” díjra jelöljék őket.

 

A zsűri kétszer fogja megtekinteni a kerteket, az eredményhirdetés pedig szeptemberben, Eger Civil Ünnepén várható.

 

Forrás: https://egriugyek.hu/eger-ugye/iden-is-keresik-eger-legszebb-konyhakertjet-junius-vegeig-lehet-nevezni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük