Települési hírek

Gyula – Idén is keresik a legszebb gyulai konyhakerteket

Gyula városa idén is csatlakozik A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országod programhoz, amelynek célja elismerni a kertművelők munkáját.

Hajnal Edit szervező elmondta: a zsűri tagja idén Pomázi Ferenc, a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör elnöke és Werner György, a Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület elnöke.

– A megmérettetésre hét kategóriában nevezhetnek az érdeklődők: balkon, mini – amely a 10 és 50 négyzetméter közötti kerteket jelöli –, normál – amely az 50 négyzetméter feletti kerteket jelöli –, valamint közösségi kategóriában – utóbbiba óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek is benevezhetők –, továbbá a zártkertek kategóriájában, ahová gyümölcsös-, zöldséges-, illetve vegyes kertek is jelölhetők – fejtette ki.

Hozzátette, az értékelés szempontjai között az esztétikus megjelenés mellett az is fontos szerepet kap, hogy a környezettudatosság mennyire játszik szerepet a konyhakert kialakításánál.

– A bírálatnál előnyt jelent a vegyszermentes művelés, a komposztálás, a rovar- és madárbarát környezet kialakítása, és az is pluszpontot jelent, ha több generáció is műveli a kertet – mondta el.

A zsűri a jelentkezést követően legalább egy, de jellemzően két alkalommal szemlézi a kertet, a díjátadó pedig 2022 szeptemberében lesz.

A megmérettetésre június 15-ig lehet jelentkezni. A legszebb konyhakertek verseny adatlapja személyesen átvehető az önkormányzat portáján, de akár a gyula.hu weboldalon vagy a Virágos Gyula program Facebook-oldalán is le lehet tölteni.
Forrás: https://behir.hu/iden-is-keresik-a-legszebb-gyulai-konyhakerteket;
https://www.gyulaihirlap.hu/144721-iden-is-keresik-a-legszebb-gyulai-konyhakerteket;

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük