Települési hírek

Vámosszabadi – A legszebb konyhakertek verseny idén is indul

A legszebb konyhakertek verseny idén is indul.

A megmérettetésre hét kategóriában nevezhetnek az érdeklődők: balkon, mini – amely a 10 és 50 négyzetméter közötti kerteket jelöli –, normál – amely az 50 négyzetméter feletti kerteket jelöli –, valamint közösségi kategóriában – utóbbiba óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek is benevezhetők –, továbbá a zártkertek kategóriájában, ahová gyümölcsös-, zöldséges-, illetve vegyes kertek is jelölhetők .

Az értékelés szempontjai között az esztétikus megjelenés mellett az is fontos szerepet kap, hogy a környezettudatosság mennyire játszik szerepet a konyhakert kialakításánál.

– A bírálatnál előnyt jelent a vegyszermentes művelés, a komposztálás, a rovar- és madárbarát környezet kialakítása, és az is pluszpontot jelent, ha több generáció is műveli a kertet .

A zsűri a jelentkezést követően legalább egy, de jellemzően két alkalommal szemlézi a kertet, a díjátadó pedig 2022 szeptemberében lesz.

A megmérettetésre június 30-ig lehet jelentkezni. A legszebb konyhakertek verseny adatlapja személyesen átvehető az önkormányzat portáján, de akár a vamosszabadi.hu weboldalon.

jelentkezési lap Itt letölthető

Vamosszabadi - Megh+plakat_2022 1

Forrás:http://vamosszabadi.hu/a-legszebb-konyhakertek-verseny-iden-is-indul/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük