Települési hírek

Kiskunhalas – Díjazták a legszebb konyhakerteket Kiskunhalason

A hétvégén adták át a Magyarország legszebb konyhakertje országos program „A legszebb konyhakertek” helyi verseny díjait.

Kiskunhalas tíz éve vesz részt a mozgalomban, amely népszerűsíti a zöldség és gyümölcstermesztés, kiváló példát mutatva a fiataloknak. A kiskunhalasi verseny szervezésében és lebonyolításában évek óta kiemelt szerepet kap a helyi Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület – emelte ki köszöntőjében Rékasi Cecília, a szervezet elnöke, aki elmondta, hogy a díjazottak többsége is a kertbarátok közül kerül ki. Hozzátette: a programmal szeretnénk a kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyott, műveletlen kert sem. A díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket, a kertművelő ember munkáját megbecsülni és mindenki elé példaként állítani. A konyha kertművelő kultúránkat megőrizni, a megszerzett tudást továbbadni a fiataloknak.

A szervezők tíz éve hirdetik meg a „Legszebb konyhakertek” versenyt, összegyűjtik a jelentkezéseket, lezsűrizik a nevezett kerteket, majd a legszebbeket jelölik a Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

A díjakat Fülöp Róbert polgármester és Gyenizse László, a bíráló bizottság elnöke adták át.

Mini kategóriában: 1. Boldogné Jenei Andrea és Boldog Tamás, 2. Koklár Ágnes, 3. Szipán Ferenc.
Normál kategóriában: 1. Süli Jenőné, 2. Lakos Lászlóné, 3. Russayné Raffai Zsuzsanna, 4. Tallér László és Tallér Lászlóné, 5. Kertész József.
Elismerésben részesült özv. Kovács Ferenc Istvánné.
Zöldséges zártkert kategóriában: 1. Vida Imréné, 2. Antóni Sándor, 3. Gál István.
Gyümölcsös zártkert kategóriában: 1. Mészáros Géza, 2. Pető János, 3. Seres Sándor. Vegyes zártkert kategóriában: 1. Gyenizse László, 2. Kószó Józsefné és Kószó József, 3. Lakos Istvánné. Különdíjat kapott Szűcs Istvánné.

Fotó:Pozsgai Ákos

 

Forrás:https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/09/dijaztak-a-legszebb-konyhakerteket-kiskunhalason

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük