Települési hírek

Kiskunhalas – Szemlézik a kerteket

A legtöbb gondot a szárazság okozza, de a különféle növénybetegségek is kihívást jelentenek a kerttulajdonosoknak. Megkezdődött a Legszebb konyhakertek versenyének keretében a halasi területek szemléje. A zsűri több, különleges zöldséggel, gyümölccsel is találkozott első útja során.

Büszkén mutatják meg a zsűrinek a növényeiket a kiskunhalasi kerttulajdonosok. Városunk idén is csatlakozott a Legszebb konyhakertek elnevezésű országos versenyhez. Most megtörtént az első fordulós kertszemle.

A zsűritagok több, különleges növénnyel is találkoztak a szemle során. Szinte minden kertben van legalább egy olyan zöldség vagy gyümölcsfajta, ami máshol nem volt megtalálható.
A szakemberek értékelésükkor több fontos szempontot is figyelembe vettek a halasi kertekben. Külön figyelembe vették, ha egy terület madár- vagy rovarbarát, de az is pozitívum, ha nagy hangsúlyt fordítanak a bio növényvédelemre a kerttulajdonosok.
A verseny eredményhirdetésére a tervek szerint szeptemberben, a Szüreti Fesztivál idején kerül majd sor, a Közösségek Háza udvarán.

Forrás:https://halasmedia.hu/rovatok/archivum/-szemlezik-a-kerteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük