Települési hírek

Gyula – Még lehet jelentkezni a Virágos Gyuláért környezetszépítési versenyre

Egy héttel meghosszabbították a határidőt

Egy héttel meghosszabbítják a Virágos Gyuláért környezetszépítési verseny jelentkezési határidejét, így az érdeklődők július 8-ig adhatják be a jelentkezési lapot – tájékoztatta lapunkat Szászné Várkonyi Adrienn főkertész.

A megmérettetés célja a fürdőváros idegenforgalmi vonzerejének és a virágfelületeknek a növelése, a környezet gondozottságának, ápoltságának harmonikus, városképbe illő, természeti adottságokhoz alkalmazkodó kialakítása. Emellett nyilvánosságot és elismertséget szeretnének adni azoknak a gyulaiaknak, akik munkájukkal szebbé teszik környezetüket.

A versenyre négy kategóriában lehet nevezni: előkert, balkon és ablak, ház előtti közterület, intézmény és vendéglátóhely. Két különdíjat is átadnak a nevezőknek: a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör a legszebb belterületi kerteket, a Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület pedig a legszebb külterületi kerteket ismeri el egy-egy különdíjjal.

zászné Várkonyi Adrienn elmondta: a megmérettetést több mint húsz évvel ezelőtt hirdették meg először. Az értékelés során az ítészek figyelembe veszik az összhatást, az összetételt, a harmóniát, a megfelelő növényalkalmazást – a hely adottságaihoz mérten –, az utóbbi években pedig már külön figyelmet fordítottak arra is, hogy fenntartható és gazdaságos legyen a virágos felület, például ültetett-e évelő növényeket a gazda.

A versenyre a jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni – amelyet ezen a linken tölthetnek le az érdeklődők – július 1-ig, ezt Szászné Várkonyi Adriennek kell eljuttatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük